Nepřihlášený uživatel
PVAC NPU 2015
Nacházíte se: VŠCHT PrahaNPU I PVAC → Granty

AUTHENT-NET - Food Authenticity Research Network 

(www.authent-net.eu)

Projekt je zaměřený na usnadnění udržitelné spolupráce mezi národními a mezinárodními orgány pro financování výzkumu v oblasti autenticity potravin. Cílem je zlepšit konkurenceschopnost v rámci potravinového řetězce a důvěru spotřebitelů, a to prostřednictvím lépe koordinovaných a nákladově efektivních aktivit ve výzkumu a vývoji.

EK, H2020 (H2020-SFS-2015-1-696371), doba řešení projektu 1.4.2016 – 31.3.2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekt: koordinátor projektu – Fera Science Ltd, York, UK

Typ spolupráce: Coordinated Supported Action

    

MultiCoop - Multidisciplinary approach to strengthen cooperation and establish novel platform for comprehensive assessment of food and feed safety  

(www.multicoop.eu)

Projekt je zaměřený na posílení spolupráce a podporu vzniku nových projektů a rozvoje lidských zdrojů pro zúčastněné partnery (VŠCHT Praha, QUB a BOKU) prostřednictvím rozvoje excelence a odbornosti v oblasti komplexního posuzování bezpečnosti potravin a krmiv.

EK, H2020 (H2020-TWINN-2015-Twinning, 692195), doba řešení projektu 1.1.2016 – 31.12.2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha a koordinátor projektu: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekt: The University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna (BOKU), Rakousko; Queen's University Belfast, Belfast, UK

Typ spolupráce: Twinning

   

FoodIntegrity - Ensuring the Integrity of the European food chain 

(www.foodintegrity.eu)

Cílem projektu je vytvořit nástroje pro zajištění integrity potravinového řetězce. Projekt je zaměřený vývoj nástrojů pro usnadnění sdílení informací mezi zúčastněnými stranami v rámci integrity potravin jako např. vytvoření postupů pro harmonizaci a využití stávajících databází, identifikaci nedostatků v oblasti výzkumu zaměřeného na autentikaci potravin, vytvoření postupů pro ověřování autenticity potravin pro 3 klíčové komodity – olivový olej, lihoviny, mořské plody atd.

EK, FP7 (FP7-KBBE-2013-7-single-stage, no. 613688), doba řešení projektu 1.1.2014 – 31.12.2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekt: koordinátor projektu – Fera Science Ltd, York, UK

Typ spolupráce: Collaborative project

   

EU-China-Safe - Delivering an Effective, Resilient and Sustainable EU-China Food Safety Partnership

(www.euchinasafe.eu)

EK, H2020, číslo projektu H2020-SFS-2016-2, No. 727864

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekt: koordinátor projektu THE QUEEN'S UNIVERSITY OF BELFAST

Projekt je v realizaci.

  

Mikrořasy jako perspektivní zdroje omega-3 nenasycených mastných kyselin a jejich inkorporace do potravního řetězce člověka

TAČR  – TA03011027 (2013-2016)

Partner z praxe: Ecofuel Laboratories, s.r.o.

   

Charakterizace a selekce C. sativa po potravinářské i nepotravinářské využití pomocí biotechnologických postupů a vysokokapacitních metod

TAČR – TA04010331 (2014-2017)

Partner z praxe: CANNABIS Pharma, s.r.o.

  

Intracelulární transport retrovirových proteinů a inkorporace obalových glykoproteinů

GAČR (17-24281S), doba řešení projektu 2017 – 2019

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha a koordinátor projektu: prof. Ing. Tomáš Ruml, CSc.

Typ spolupráce: vědecký výzkum

    

Interakce nanočástic modifikovaných přírodními látkami s biofilmy patogenních mikroorganismů

GAČR (17-15936S), doba řešení projektu 2017 – 2019

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha a koordinátor projektu: prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.

Typ spolupráce: vědecký výzkum

  

Nové krevní biomarkery pro včasnou diagnostiku, prognózu a průběh Alzheimerovy nemoci

GAČR (17-05292S), doba řešení projektu 2017 – 2019

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha a koordinátor projektu: doc. Ing. Vladimír Setnička, Ph.D.

Spolupracující subjekt: Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta

Typ spolupráce: vědecký výzkum

  

Nová komplexní strategie pro stanovení biologických efektů směsí chemikálií vyskytujících se v potravinách a potravních doplňcích

GAČR (16-06008S), doba řešení projektu 2016 – 2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha a koordinátor projektu: doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Spolupracující subjekt: Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta

Typ spolupráce: vědecký výzkum

    

Dlouhodobý vliv různých typů hnojení na půdní biotu s důrazem na účinek organických polutantů spojených s lidskou činností

GAČR (16-07441S), doba řešení projektu 2016 – 2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.

Spolupracující subjekt: Česká zemědělská univerzita v Praze

Typ spolupráce: vědecký výzkum

    

Příprava transgenních rostlin se zvýšenou rezistencí proti stresu

GAČR (15-22276S), doba řešení projektu 2015 – 2019

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Tomáš Macek, CSc.

Spolupracující subjekt: Univerzita Palackého v Olomouci / Přírodovědecká fakulta

Typ spolupráce: vědecký výzkum

 

Příprava, modifikace a charakterizace materiálů zářením

GAČR (108/12/G108), doba řešení projektu 2012 – 2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Václav Švorčík, DrSc.

Spolupracující subjekty: Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i., Fyziologický ústav AV ČR, v. v. i., Ústav jaderné fyziky AV ČR, v. v. i.

Typ spolupráce: vědecký výzkum

  

Účinnost nových spektroskopických biomarkerů pro detekci časného stádia karcinomu pankreatu

AZV Ministerstvo zdravotnictví ČR (16-31028A), doba řešení projektu 2016 - 2019

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Vladimír Setnička, Ph.D.

Spolupracující subjekty: Ústřední vojenská nemocnice - Vojenská fakultní nemocnice Praha, Masarykova univerzita / Lékařská fakulta

Typ spolupráce: vědecký výzkum

   

Inovace systému integrované ochrany řepky pro omezení negativních dopadů současné technologie pěstování

MZe (QJ1610217), doba řešení projektu 2016 - 2018 

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekt: Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i. – koordinátor; Agritec Plant Research s.r.o.; AGRO Chomutice a.s.; Česká zemědělská univerzita v Praze; OSEVA vývoj a výzkum s.r.o.; Zemědělský výzkum, spol. s r.o.

Typ spolupráce: vědecký výzkum

  

Komplexní strategie pro efektivní odhalování falšování potravin v řetězci (provo)výroba-spotřebitel

MZe (QJ1530272), doba řešení projektu 2015-2018

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekty: Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

Typ spolupráce: vědecký výzkum

  

Diagnostické metody pro laboratorní kontrolu pravosti máku setého

MZe (QK1720263), doba řešení projektu

Hlavní řešitel za VŠCHT Praha: prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Spolupracující subjekty: Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Česká zemědělská univerzita v Praze

Typ spolupráce: vědecký výzkum

Aktualizováno: 19.2.2021 09:22, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi